YEŞİL DURSUNBEYİMİZE VE KÖYLERİNE HOŞGELDİNİZ; __________________

,,

4 Kasım 2009 Çarşamba

Dursunbey Suçıktı Görüntüler

DURSUNBEYİMİZİN EN GÜZEL MESİRE YERİ SU ÇIKTIĞI ALABALIKLARI
















1 yorum:

  1. Ceviz Ağacı Asırlık Çınarın Ortasında Yeşerdi
    Kepsut'ta Ademaga mesire alanında bulunan asırlık çınarın ortasında yeşeren ceviz ağacı, ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.


    --------------------------------------------------------------------------------



    Suçıktı olarak da bilinen, Gelendoros Dağı eteğinde 200 dönüm arazi üzerine kurulan mesire alanı, doğaya iç içe bir gün geçirmek isteyenler için farklı bir mekân.

    Kepsut-Dursunbey ilçe sınırının buluştuğu yerde (eski Dursunbey-Kavacık yolu üzeri), Karahaliller köyünün 4 kilometre doğusunda bulunan mesire alanı, doğal su kaynağı da olan bir yer. Alanı 1976 yılında Orman İşletmeleri'nden kiraladıklarını belirten Ali Ayar (47), 34 yıldır aynı yerde hizmet verdiklerini söyledi. Mesire alanının, adını Delendoros'un eteğinden gelen kaynak suyundan aldığını belirten Ayar, "İşletmemiz, tamamen doğal bir ortam üzerinde kurulu. 1 kilometrelik patika yolu, 5 kilometrelik yürüş yolu, hamaklar, salıncaklar ve eski eşyalarla yapılmış çevre düzenlemesiyle hafta sonu dinlenmek için harika bir yer. Burada ister yiyeceğinizi kendiniz getirin, isterseniz işletmemizin fırınında pişen alabalık, fırında köfte ve sucuklu yumurta yiyin." dedi. Kaynak suyunun sıcaklığının yıl boyunca 14 derece olduğuna dikkat çeken Ayar, "Yaz kış kesilmeden akan bu kaynak suyunda yüzme imkanı da var. Alkollü içeceklerinin kullanılmadığı bölgede, otopark ve cami de bulunuyor." şeklinde konuştu.

    Kepsut-Dursunbey ilçe sınırındaki mesire yeri, eski Dursunbey-Kavacık yolu üzerinde. Kavacık'a 11, Kepsut'a 23 ve Dursunbey'e 33 kilometre mesafede. Balıkesir-Dursunbey karayolu Dada köyünden Kavacık köyüne doğru 13 kilometre gidiliyor.

    YanıtlaSil

Dursunbey Belediye Başkanının Çalışmalarından Memnunmusunuz?

YÖNETİCİ MAİL:h.simal25@gmail.com

sitemizi nasıl buldunuz

Devlet Hastanesi Randevu Al

Randevu Telefon : (0266) 662 50 71