YEŞİL DURSUNBEYİMİZE VE KÖYLERİNE HOŞGELDİNİZ; __________________

,,

29 Haziran 2013 Cumartesi

İlçemiz'de Araç Muayene Sorunlarına Çözüm Arandı.

İlçemiz’de çile haline gelen araç muayene işlemleri için çeşitli girişimlerde bulunan Belediye Başkanımız Yılmaz’ı TÜV Balıkesir Araç Muayene İstasyonu Yetkilileri ziyaret ederek yaşanan sorunlar ve çözümler hakkında görüş alışverişinde bulundular.


İlçemiz’de son yıllarda vatandaşlarımızın oldukça tepkisini çelen araç muayene işlemleri Başkanımız M. Ruhi Yılmaz tarafından yakınan takip ediliyor. Geçtiğimiz haftalarda Balıkesir’de araç muayene istasyonu yetkilileri ile görüşmeler gerçekleştiren Başkan Yılmaz’ı bu kez TÜV Balıkesir yetkilileri ziyaret etti.
İlçemiz’de yaşanan sıkıntıların gün geçtikçe daha büyüdüğünü yetkililere hatırlatan Başkan Yılmaz, yılda 51 kez Dursunbey’e gelen mobil Araç muayene istasyonunun İlçede yılda 1632 aracı muayene ettiğini araç geiriye kalan on binlerce aracın başka bölgelerdeki muayene istasyonlarına gittiklerini yada araçlarını muayene ettirmediklerini belirtti. Araçlarını muayene yaptırmak isteyen vatandaşların da sıra sıkıntısı çektiğini söyleyen Yılmaz bir hafta öncesinden muayene yapılacak yerde araçların bırakıldığını bu eziyetin insan odaklı hizmet anlayışı ile bir ilgisinin olmadığını hatırlattı. Belediye olarak hiçbir ilgilerinin olmamasına rağmen halka hizmet anlayışı ile bu iş için koşturduklarını vurgulayan Başkan Yılmaz, bu sıkıntılara bir an önce çare bulunmasını istedi.
TÜV Balıkesir yetkilileri de Balıkesir bölgesinde en çok Mobil muayene hizmetinin Dursunbey’e yapıldğını, bakanlığın almış olduğu karar doğrultusunda Yılda 51 kez olan muayenenin sayısının bu yıl içinde arttırılamayacağını belirttiler. Fakat kendi insiyatifleri ile bir takım politikalar belirleyeceklerini belirten TÜV yetkilileri Dursunbey Belediyesi ile birlikte hizmetin kalitesini arttırmak, özellikle sıra sıkıntısının giderilmesi için bazı çalışmalar yapabileceklerini belirttiler. Önümüzdeki günlerde Başkan Yılmaz’ın bu çalışmalar ile lgili kamu oyunu bilgilendireceğini söyleyen yetkiler bir de müjde verdiler. Önümüzdeki üç aylık süre içerisinde çok donanımlı bir tırın Almanya’da tasarlanarak Balıkesir’e geleceğini vurgulayan yetkililer bu Tır ile birlikte daha çok aracahizmet edeceklerini belirttiler.
Yaklaşık iki saat süren toplantıya Belediye Meclis Üyemiz Erdem Özer’de katılırken, önümüzdeki süreçte gün sayısı bu yıl içerisinde artmasa bile, yaşanan sıkıntıların bir nebze azalması için çalışmaların süreceği öğrenildi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dursunbey Belediye Başkanının Çalışmalarından Memnunmusunuz?

YÖNETİCİ MAİL:h.simal25@gmail.com

sitemizi nasıl buldunuz

Devlet Hastanesi Randevu Al

Randevu Telefon : (0266) 662 50 71