YEŞİL DURSUNBEYİMİZE VE KÖYLERİNE HOŞGELDİNİZ; __________________

,,

20 Mart 2013 Çarşamba

DURSUNBEYDE İSMAİL DAYI ANILDI


Eski Milletvekillerinden İsmail Dayı bugün İlçemiz’de düzenlenen çeşitli programlar ile anıldı. Belediye Başkanımız M. Ruhi Yılmaz’ın tertiplediği ‘Vefatının 5. Yılında İsmail Dayı’yı Anıyoruz’ programına ilçe halkı ve siyasilerinin ilgisi yoğun oldu. İlk olarak İsmail Dayı’nın yayın evi olan Yağmur yayınlarından getirilen kitaplar Belediyemizin hediyesi olarak vatandaşlara dağıtıldı. Daha sonra Belediye Başkanımız M. Ruhi Yılmaz söz alarak geçmiş siyasetin önemli isimlerinden  Balıkesir ve Dursunbey’e önemli yatırımlar kazandıran İsmail Dayı’nın hayatını anlatan bir konuşma yaptı. Halen eserleri ile adından söz ettiren İsmail Dayı’ya şükran borçlu olduklarını belirten Başkan Yılmaz onu bu tür programlar ile hep anacaklarını sözlerine ekledi. 
İsmail Dayı’nın yakını olan Mustafa Dayı’da Başkan Yılmaz’ın ardından söz alarak bu vefa örneğini sergileyen Belediye Başkanı ve Belediye çalışanlarına tek tek teşekkürlerini sundu. Program Milletvekili Dayı hayrına yapılan lokma hayrı ile devam etti.
Buradaki programın ardından Öğle namazına müteakiben İsmail Dayı Mezarı başında dualar ile anıldı. Buradaki programa Belediye Başkanımız M. Ruhi Yılmaz, Merhumun akrabaları Osman Dayı, Mustafa Dayı, Ömer Dayı, AK Parti İlçe Yönetiminden Ramazan Kıymaz, Muzaffer Karakoç, MHP ilçe yönetim kurulu üyesi İsmail Mehrioğlu, Sağlık Başkanı Mehmet Sarı, Sağlık çalışanları ve din görevlileri katıldı. Daha önce okutturulan hatimler merhumun ruhuna hediye edilirken mezarı başında okunan aşırlar da merhumun ruhuna hediye edildi.

İSMAİL DAYI KİMDİR

1926 yılında Dursunbey’de doğdu. İsmail Dayı, ilköğrenimini Dursunbey'de tamamladıktan sonra Bursa Erkek Lisesini bitirdi.
İstanbul'da Milli Türk Talebe Birliği ve Türk Kültür Ocağı'nın düzenlediği toplantılarda yetişen Dayı, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki eğitimini son sınıfta bıraktı.

Yağmur Yayınevi'ni 1960 yılında kuran Dayı, 1960 ihtilalinden sonra Samsun Senatörü seçilen ve Cumhurbaşkanı adayı olan Ord. Prof. 
Dr. Ali Fuad Başgil'in tarihteki Ankara yolculuğunun en önemli tanığıdır.

Dayı, 1983 yılında Anavatan Partisi'ne katılarak, 6 Kasım 1983 ve 29 Kasım 1987 genel seçimlerinde Balıkesir'den milletvekili seçildi.

İsmail Dayı'nın Turgut Özalın kadrosu içinde aday olarak yer alıp TBMM'ye  girdi. İsmail Dayı 17 ve 18. dönem Balıkesir milletvekili olarak mecliste hizmet verdi.

Öğrenciliği boyunca Milliyetçiler Derneği ile Komünizmle Mücadele Derneğinin faal üye ve yöneticilerindendi.Yıllar sonra geldiği yerin hakkını veriyordu. Mecliste Gündem dışı Konuşmaları, Kanun teklifleri ve araştırma önergeleriyle gündemi peşinden sürükledi. Öğrenci Dernekleri Yasa tasarısıyla, Halk sağlığını korumak için mahalle büfelerine kadar düşen Bira ve Alkol satışlarını yasaklayan teklif İsmail Dayı'nın eseridir.

Kendine mahsus bir kişiliği olan kitapçılığı bir gayeye hizmet olarak yapan İsmail Dayı'nın kurduğu Yağmur Yayınevi yetmişli yılların ortalarına kadar milliyetçi muhafazakâr çevrelerin düşünce dünyasını şekillendirme bakımından önemli bir misyon üstlenmiştir.  Mehmet Akif Ersoy Fikir ve Sanat Vakfı’nın kurucuları arasındadır.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dursunbey Belediye Başkanının Çalışmalarından Memnunmusunuz?

YÖNETİCİ MAİL:h.simal25@gmail.com

sitemizi nasıl buldunuz

Devlet Hastanesi Randevu Al

Randevu Telefon : (0266) 662 50 71