YEŞİL DURSUNBEYİMİZE VE KÖYLERİNE HOŞGELDİNİZ; __________________

,,

4 Nisan 2013 Perşembe

Dursunbey Esnaf ve Sanatkarlar Odası Üyelerine Hijyen Eğitimi

Dursunbey Esnaf ve Sanatkarlar Odası Üyelerine Hijyen Eğitimi

Dursunbey Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyelerine yönelik ekmek imalatı, dağıtımı ve satışına ilişkin hijyen eğitimi düzenlendi.




Balıkesir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Genel Sekreteri Hüseyin Saran, yaptığı açıklamada, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu arasında yapılan sözleşmeyle hijyen eğitimi yetkilerinin, illerde esnaf ve sanatkarlar odaları birliklerine verildiğini bildirdi.



Yetki aldıktan sonra Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden yardım istediklerini anlatan Saran, şunları kaydetti:



"Müdürlük, üç mühendis arkadaşımızı görevlendirdi. İlçelerde üyelerimizin ayaklarına giderek, eğitimleri vermeyi uygun gördük. Bugün Dursunbey'deyiz. 12. kursumuzu düzenliyoruz. Bugüne kadar 2 binin üzerinde hijyen belgesi verdik. Bu hijyen belgesi nedir- Ekmeğin imalattan satışına kadar sürecinde görevli olan herkesin, ekmeğe eli değen herkesin alması gereken bir belgedir. İmalatta, taşımada, satışında, nelere dikkat edilecek, nasıl satılacak- Bunların hepsi üyelerimize tek tek anlatılıyor. Hedefimiz 3 binden fazla kişinin bu eğitimi alması. Bu belgeye sahip olmayan satıcılara 2 bin 800, imalatçılara ise 6 bin lira civarı ceza var." - BALIKESİR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dursunbey Belediye Başkanının Çalışmalarından Memnunmusunuz?

YÖNETİCİ MAİL:h.simal25@gmail.com

sitemizi nasıl buldunuz

Devlet Hastanesi Randevu Al

Randevu Telefon : (0266) 662 50 71